Dirigenten

Chiel Zomer

Chiel Zomer (1987) groeide op in een zeer muzikaal gezin.  Hij is op 8-jarige leeftijd begonnen op trompet, maar heeft al kort daarna zijn liefde voor slagwerk gevonden. Na zijn studie aan het Artez Conservatorium in Arnhem is Chiel werkzaam als slagwerker, docent en dirigent.

Met zijn enthousiasme laat hij leerlingen zien hoe ontzettend leuk en leerzaam muziek maken is. Zijn lessen zijn afwisselend door de juiste combinatie tussen snare drum, drums en mallets te zoeken. Op een speelse manier haalt hij het beste uit zijn leerlingen.

Sinds 2007 is Chiel werkzaam als slagwerker bij het Orkest van de Koninklijke Marechaussee. Chiel is sinds 2023 dirigent van het Fanfareorkest van Wilhelmina Spankeren.

Amanda van der Veer

Amanda van der Veer begon op zesjarige leeftijd haar muzikale loopbaan op de blokfluit. Al snel werd duidelijk dat ze na de blokfluit verder wilde op de saxofoon. Ze werd lid van muziekvereniging Leeuwenstein in Heinenoord (tegenwoordig B.F.O. Da Capo) en kreeg haar eerste lessen op de altsaxofoon. Ze stroomde al snel door naar de fanfare en na een paar jaar stapte ze over op de sopraansaxofoon. Ze volgde lessen bij onder andere Maarten Prins, Ilse Bies en Johan van der Linden en behaalde haar HaFaBra-diploma’s tot en met D met lof.

Naast haar vaste orkest B.F.O. da Capo heeft ze meegewerkt aan diverse projecten als Magic of the Movies, concerten in De Doelen in Rotterdam en de Nacht van de Saxofoon in Paradiso op zowel alt- als sopraansaxofoon. Ook valt ze regelmatig in op saxofoon bij zowel harmonie- als fanfareorkesten.

In 2017 studeerde zij af voor de basisopleiding HaFaBra-directie dankzij lessen van Hans Pastoor, Jan Bosveld, Anno Appelo en Chris Derikx en is al tijdens haar studie aan de slag gegaan bij diverse (project)orkesten. Ze dirigeerde onder andere fanfare Luctor et Emergo in Renesse, drumfanfare Kunst na Arbeid in Dordrecht en het Vlasdagorkest in Dreischor. En ook nu volgt zij regelmatig masterclasses of trainingen op het gebied van directie. 

Na haar verhuizing naar Dieren is zij naast haar vaste baan in het onderwijs, aan de slag gegaan als saxofoondocent bij St. Jan in Keijenborg. Ze speelt samen met haar man André met veel plezier bij het fanfareorkest van Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren en heeft sinds september 2019 het opleidingsorkest onder haar hoede. Vanaf juli 2022 tot januari 2023 dirigeerde zij tevens het fanfareorkest van Wilhelmina, tot onze nieuwe dirigent werd aangesteld.