Het bestuur

Ad-interim Voorzitter Luc Spruijt

Luc is lid geworden in 2010 en speelt sindsdien trompet.

Als ad-interim Voorzitter is Luc onder andere bezig met de uitstraling van de vereniging en is hij in nauw contact met de supportersvereniging van Wilhelmina Spankeren en diverse zusterverenigingen in de omgeving. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het delen van mededelingen tijdens repetitieavonden en concerten, de interne communicatie naar alle leden en contact met externe partijen.

Ook beheert Luc, samen met Karlien Eskes, de Social Media platformen. Zij plaatsen regelmatig informatie over gebeurtenissen in de vereniging, concerten en andere interessante zaken. Verder beheert Luc de website van Wilhelmina en voorziet deze van recente en interessante informatie.

Penningmeester Yvonne Bakker

Yvonne is lid geworden in 2013 en speelt Hoorn. 

Als penningmeester is Yvonne verantwoordelijk voor het inzichtelijk bijhouden van alle inkomsten en uitgaven van onze vereniging.

Daarnaast is Yvonne vaak betrokken bij activiteiten en/of evenementen waarbij onze vereniging een mooie rol kan bijdragen, zoals het 450 jarig bestaan van de Gemeente Rheden in 2023.

Secretaris André van de Graaf

André is de secretaris van deze vereniging. Hij is lid geworden 2019 en speelt Bariton.

Voordat hij samen met zijn vrouw Amanda, onze dirigente van het opleidingsorkest, naar Dieren verhuisde, woonde hij in Dordrecht en speelde hij bij Prins Willem van Oranje op Euphonium en waar nodig Bas. Daarnaast was hij de tamboer-maitre tijdens straatoptredens.

Als secretaris is André het aanspreekpunt voor leden en externe partijen, beheert hij de ingekomen stukken en faciliteert hij de vergaderingen van agenda’s en notulen.

Jeugd- en Opleidingscoördinator Zoë Wagter

Zoë is in januari 2012 begonnen met muziek maken. Dit kwam doordat ze daarvoor iedere woensdag mee ging met haar moeder, die al bij Wilhelmina speelde. Zoë is begonnen op trompet, tegelijkertijd met haar broertje en zusje, die begonnen zijn op blokfluit.
 
Na al lang actief te zijn geweest voor de jeugd heeft ze in 2022 besloten deel te nemen aan het bestuur. Als Jeugd- en Opleidingcoördinator coördineert Zoë, samen met de Jeugdcommissie, leuke uitjes en andere activiteiten voor de jeugd. 

Sinds kort is Zoë ook nauw betrokken bij de organisatie van het Volwassen LeerOrkest van Wilhelmina. Samen met dirigente Amanda van der Veer zijn zij organisatoren van deze 10 weekse opleiding voor volwassenen die (opnieuw) muziek willen leren maken.

Activiteiten Coördinator Kees Buter

Kees is in 1967 lid geworden van de vereniging. Na jarenlang actief te zijn geweest in het bestuur, ook als voorzitter, heeft Kees wegens gezondheidsproblemen tussen 2019 en 2021 niet gespeeld bij de vereniging. Hierna kwam hij terug op zijn vertrouwde plek op de Esbas. 
Sinds kort is ook zijn vrouw Angela lid geworden van de vereniging. 

Nu is Kees weer teruggekeerd in het bestuur om de toekomst van Wilhelmina veilig te stellen. Als Activiteiten Coördinator is Kees het aanspreekpunt tijdens activiteiten en helpt hij achter de schermen met de organisatie van deze activiteiten.

Lief en Leed Coördinator Karlien van Bruggen - Eskes

Karlien is lid geworden van Wilhelmina in 2013. Ze is begonnen op bugel. Een aantal jaar later heeft ze de bugel ingeruild voor de trompet. 

Karlien is de ‘lief en leed’ Coördinator van de vereniging.
Dit houdt in dat zij vooral bezig is met de sfeer binnen de vereniging en hoe iedereen zich voelt bij Wilhelmina.

Verder is Karlien de contactpersoon van de Muziekcommissie voor vragen of om hulp te bieden.
Ook beheert Karlien, samen met Luc Spruijt, de sociale media kanalen van de vereniging en voorziet deze van relevantie informatie over activiteiten en concerten.

Algemeen Bestuurslid Lisette Doedel

Lisette is lid geworden van Wilhelmina in 2009 en speelt sindsdien trompet. Net als Kees is ook Lisette jarenlang lid geweest van het bestuur, maar is daar destijds mee gestopt. Nu is Lisette weer lid geworden van het bestuur als Algemeen Bestuurslid.

Momenteel is Lisette bezit met een Visie- / Meerjarenplan om de toekomst van Wilhelmina in kaart te brengen.
Daarnaast is Lisette de contactpersoon van de Concertcommissie voor vragen of om hulp te bieden.