Het bestuur

Voorzitter Ferdinand Sikkelbein

(Linksonder)

Ferdinand is 57 jaar en op 11 jarige leeftijd begonnen op trompet bij het Almelo’s Stedelijk Orkest. Daar is hij ook opgeleid voor euphonium en trombone. In 1986 is hij begonnen op bastuba in militaire dienst bij de kapel der Limburgse jagers (seedorf dld). Van 1987 t/m 1991 heeft hij gespeeld bij Wilskracht Amersfoort en het regionaal concertorkest.
 
In 1991 is Ferdinand lid geworden van Wilhelmina Spankeren. Naast penningmeester en bibliothecaris te zijn geweest, is hij ook 2e dirigent van het fanfareorkest en dirigent van het opstaporkest.
 
Als voorzitter is Ferdinand dagelijks bezig met de uitstraling van de vereniging en is hij in nauw contact met de supportersvereniging van Wilhelmina Spankeren. 

Vicevoorzitter Luc Spruijt

(Linksboven)

Luc is 23 jaar en woont in Nijmegen. Hij is lid geworden in 2010 en speelt sindsdien trompet.

Luc beheert samen met Karlien Eskes de Social Media platformen. Zij plaatsen regelmatig informatie over gebeurtenissen in de vereniging, concerten en andere interessante zaken. Verder beheert Luc de website van Wilhelmina en voorziet deze van recente en interessante informatie.

Als Vicevoorzitter is Luc onder andere verantwoordelijk voor de mededelingen tijdens de repetitieavond, de interne communicatie middels de leden-app en contact met externe partijen.

Penningmeester Siem Bakker

(Midden boven)

Siem is 59 jaar en woont in Dieren. Siem is al lid sinds 1975. Hij maakt sinds langere tijd geen muziek meer, maar is achter de schermen nog altijd druk bezig voor de vereniging. Zo organiseert hij bijvoorbeeld jaarlijks de taartenactie, waar onze vereniging een mooi bedrag mee krijgt.

Als penningmeester is Siem verantwoordelijk voor het kloppend bijhouden van de financiën van de vereniging. Dit doet hij samen met zijn dochter, Yvonne Bakker.

Assistent Penningmeester Yvonne Bakker

(Midden onder)

Yvonne is 24 jaar en woont in Dieren. Ze is lid geworden in 2013 en speelt Hoorn.

Yvonne is verantwoordelijk voor alle geldzaken binnen onze vereniging. Dit doet zij samen met haar vader, Siem Bakker, de penningmeester.

Verder is Yvonne op het moment betrokken bij het organiseren van de festiviteiten rondom 450 jaar gemeente Rheden.

Secretaris André van de Graaf

(Rechtsboven)

Andre is 57 jaar en woont in Dieren. Andre is de secretaris van deze vereniging. Hij is lid geworden 2019 en speelt Bariton.

Voordat hij samen met zijn vrouw Amanda, onze dirigente van het opleidingsorkest, naar Dieren verhuisde, woonde hij in Dordrecht en speelde hij bij Prins Willem van Oranje op Euphonium en waar nodig Bas. Daarnaast was hij de tamboer-maitre tijdens straatoptredens.

Als secretaris is André het aanspreekpunt voor leden en externe partijen, beheert hij de ingekomen stukken en faciliteert hij de vergaderingen van agenda’s en notulen.

Jeugdcoördinator Zoë Wagter

(Rechtsonder)

Zoë is 21 jaar oud, woonachtig in Dieren en is bij onze vereniging in januari 2012 begonnen met muziek maken. Dit kwam doordat ze daarvoor iedere woensdag mee ging met haar moeder, die al bij Wilhelmina speelde. Zoë is begonnen op trompet, tegelijkertijd met haar broertje en zusje, die begonnen zijn op blokfluit.
 
Na al lang actief te zijn geweest voor de jeugd heeft ze in 2022 besloten deel te nemen aan het bestuur. Als algemeen bestuurslid is Zoë verantwoordelijk voor jeugd en opleiding binnen onze vereniging. Als Jeugdcoördinator coördineert Zoë samen met de Jeugdcommissie uitjes en andere activiteiten.